Flying monkeys – hva gjør de for narsissisten/psykopaten og hvordan håndtere dem?

Tittelen på dette innlegget, kan det virke som at du skal kvitte deg med et  hallusinogener, men nei.

“Flying Monkeys” er et begrep som brukes i psykologi for å beskrive de sykofantiske tilhengerene som vanligvis går i bane rundt narsissister, og støtter / forsvarer alt de gjør.

I likhet med Wicked Witch of the West’s flygende aper i Wizard of Oz, er «Flying Monkeys» (fremover omtalt som «FM-er») de hjernevaskede apene narsissisten bruker for å utføre hevnen sin.
Dette kan høres umoden og direkte psykotisk ut, og det kan være vanskelig å tro at noen vil bøye seg så lavt at de bruker andre til å utføre sitt skitne arbeid for dem, men dessverre: det skjer oftere enn du kanskje tror.

Nedenfor er noen eksempler på hvordan dette kan oppstå, og hvordan du kan unngå de dårlige vibbene.

 

Hvordan narsissister bruker sine flyng monkeys

Hvis du har vært involvert i narsissist eller psykopat over tid, vet du veldig godt hvordan de kan manipulere andre mennesker til å tilpasse seg sine egne innfall og behov.
En vanlig forekomst hvor FM-er rekrutteres er etter et samlivsbrudd. Narsissisten vil utvilsomt sjarmere noen få nye mennesker for å styrke hans eller hennes ego, og disse nybegynnerne vil bli fortalt alt om hvor forferdelig, gal og muligens til og med voldelig eksen deres var.

Disse  menneskene vil sannsynligvis være medfølende, empatiske og ønsker umiddelbart  å trøste og beskytte narsissisten så godt de kan.
De tilbyr sin hjelp så godt de kan, noe som gir narsissisten en perfekt mulighet til å fortsette å utføre sin «onde magi» i livet ditt.

Disse flyvende apekattene hjelper gjerne narsissisten ved å:

Spionere

Sett dine sosiale profiler til private, og sørg for at du er veldig selektiv til hvem du godtar venneforespørsler fra.

Bare godta forespørsler fra venners venner, og spør så mange gjensidige forbindelser som du kan hvem disse nykommerene er.
Dette kan virke litt paranoid, men hvis du har jobbet hardt for å komme deg ut fra en narcissists klør, er det verdt å bruke litt ekstra krefter å holde deg trygg.

Det siste du trenger å bekymre deg for er at personlig informasjon  kommer tilbake til eksen din. Hans eller hennes apekatter trenger ikke å få tilgang til noe du ikke deler med offentligheten.

Rykter og svertekampanjer

De fleste av oss er tilbøyelige til å sladre nå og da, det ligger nok i menneskets natur, men når det tas til et helt annet nivå og du er den fæle personen som det blir snakket om, kan det få deg til å føle deg forferdelig.
Dessverre engasjerer narsissister og deres apekatter seg i denne typen mobbeatferd hele tiden.
Det er en veldig patetisk oppførsel som de dessverre ikke er i stand til å oppfatte selv. Jeg velger å se på det som at narsissisten egentlig føler seg svak overfor meg siden jeg klarte å komme meg ut av forholdet. Hans eneste måte å straffe meg og ha en tiltrengt kontroll er å lage seg en annen maktreise ved å lage svertekampanjer.

Hvis du ikke er kjent med dette konseptet, er den grunnleggende ideen å vri andre mennesker mot deg.
De gjør dette ved å enten fortelle dem løgn om forferdelige ting du har sagt eller gjort, eller ved å bruke ting som du fortalte dem i fortrolighet (fra den tiden da du var naiv nok til å stole på dem) og gjøre dem offentlig.

Hensikten er å straffe deg for alt det som du har oppnådd, de sørger for at de tar initiativ og beskriver deg som den «dårlige personen» før du har en sjanse til å gjøre det samme med dem.
FM-er hjelper gjerne til med denne metoden ved å legge til flere «stemmer i koret» til det som blir sagt om deg.
Tross alt blir en misfornøyd eks lett unskyldt med å være såret over å bli forlatt og kan lirke av seg ting i et såret øyeblikk som vi ikke nødvendigvis kjøper som en sannhet, men hvis flere sier det samme, på tvers av forskjellige sosiale kretser… vel, det må være sannhet i det, ikke sant?

Ganske ofte vil svertekampanjen innvolvere gjensidige venner og til og med din egen familie som narsissisten har sjarmert i løpet av forholdet deres.
Dette gjør det ekstremt skadelig og kan føre til forverring i flere viktige forhold på en gang. Spesielt der det er barn inne i bildet vil dette være katastrofalt.

Hvordan motarbeide dette? «Hev deg over det» høres ut som en frase som vi er vokst opp med og lite hensiktsmessig, men det er det eneste som hjelper. Vær den beste og sanneste versjonen av deg selv i stedet for å prøve å gjengjelde eller forsvare deg selv.
Hvis noen ringer deg og forteller deg om alt det forferdelige  du visstnok har gjort mot narsissisten, bare gi uttrykk for at du ønsker den dem lykke til på veien. Dette vil forvirre apene og få dem til å tenke seg om informasjonen de har fått er sann.
I utgangspunktet, hvis du ikke oppfører deg som den forferdelige personen de har sagt at du er, er det sannsynlig at de vil gi opp og fly bort.

 

Gruppeangrep og intervensjoner

Denne taktikken innebærer at en gruppe Flying Monkeys jobber sammen for å overbevise deg om at en viss type oppførsel er i din beste interesse.
Det er bare det at det er faktisk er i narsissisten  de representerer.
Det er mest vanlig i familier der den aktuelle narsissisten er en forelder, som ofte kan forgifte søsken og utvidede familiemedlemmer mot deg ved å fortelle dem hvor vondt du har skadet dem, hvordan de aldri har gjort noe galt osv.

Du kan finne deg selv i et scenario der brødrene dine, søstrene, søskenbarnene, tantene og / eller til og med den andre forelderen din forteller deg at de vet alt om situasjonen og at de vet hvordan du skal oppføre deg for å fikse det.

Hvordan motvirke dette?Hvis du ikke er i stand til (eller ikke vil) kutte dem ut av livet ditt umiddelbart, er det beste du kan gjøre å nekte å reagere.
Anerkjenn manipulering og forsøk på FFS (frykt, forpliktelse og skyld), og ikke engasjere dem.

En god teknikk er, når de snakker, for å få dem til å forklare holdningen og årsakene bak det de sier.
Fortsett å stille spørsmål, fortsett å be dem om å snakke om det de har blitt fortalt, hva de «vet», hva de vil, osv. … men prøv IKKE å forsvare din egen oppførsel eller forsøk å fortelle din side av historien .
Bare det faktum at de har iverksatt denne gripende handlingen, betyr at de har liten interesse for noe du har å si, og har tillatt seg å bli totalpåvirket og manipulert av narsissisten.
Når de har sagt det de har på hjertet, kan du påpeke at de åpenbart har kommet til sine egne tanker og konklusjoner uten noen gang å snakke med deg alene og få din side av historien, så deres meninger er deg revnende likegyldig, og du har ingen interesse i hva de har å si.

Slutt på diskusjonen!

Bare sørg for at du forblir rolig og følelsesmessig koblet ut gjennom hele samtalen.
Målet deres er å gjøre deg nervøs og oppjaget, men hvis du forblir objektiv, rolig og viser liten eller ingen emosjonell tilnærming, så har du fått overtaket, og de kan ikke påvirke deg i det hele tatt.
Folk kan ikke skade deg hvis du ikke gir dem tilgang til deg, verken fysisk eller følelsesmessig.
Hvis du ikke kan fjerne deg selv fysisk fra narsissisten og deres Flying Monkey-brigade, kan du i det minste fjerne deg selv følelsesmessig.

Et godt eksempel på dette ville være begrepet “tom drakt” i Aikido: at du er et tomt fartøy, og bare bruker motstanderens energi til å vinne kampen. Slit dem ut og gå bort.
Å gå vekk er til slutt den beste teknikken du muligens kan ha for å fjerne både narsissisten og deres apehunder fra livet ditt, permanent.
Det kan være utrolig vanskelig og smertefullt å gjøre dette, spesielt hvis Flying Monkeys er familiemedlemmer eller vevd tett inn i ditt sosiale liv, men du må ta vare på deg selv med alle midler som er nødvendige.
Hvis det betyr å endre navnet ditt, pakke tingene dine og flytte over hele landet for å starte et helt nytt liv med en tom koffert langt borte fra overgriperen (e), går du etter det.

Denne artikkelen er oversatt fra https://www.aconsciousrethink.com/6891/avoid-flying-monkeys/

 

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.